Seçmeli Hazırlık Sınıfı

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizleri tebrik eder üniversite öğreniminizin geleceğinize ışık olmasını dileriz.

Üniversitemizin bazı programlarında İsteğe Bağlı (Seçmeli) Hazırlık Sınıfı programı uygulanmaktadır. İsteyen öğrenciler 1 yıl süreli İngilizce eğitimi alabilirler. Bunun için öğrencilerin öncelikle kayıt oldukları fakülte dekanlığına yazılı olarak bir dilekçe ile başvurmaları gerekir. Hangi tarihler arasında müracaat edeceğinizi Yüksekokulumuz ve fakültenizin sayfalarındaki Duyuru bölümünden takip edebilirisiniz.

Hazırlık sınıfında; öğrenciler İngilizce seviyelerine göre gruplara ayrılacak, haftada 20 ile 26 saat arası ders görecek ve başarılı olanlara sertifika verilecektir.

Hazırlık Sınıfında öğretilecek olan dil İngilizcedir. İsteğe bağlı Hazırlık Sınıfındaki sınavlar ve diğer değerlendirmelerin herhangi bir hükmü bulunmamaktadır. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler lisans eğitimlerine devam edebilirler.

Yazılı başvuru yaptıktan sonra veya yıl içinde bu programdan vazgeçme söz konusu değildir. Hazırlık Sınıfına kayıtlı tüm öğrenciler, devam şartını yerine getirmeyenler dahil,  2018-2019 Akademik yılında kendi bölümlerinde ders alabilirler.

Hazırlık Sınıfına devam edecek öğrenciler, dersler için gerekli olan araç-gereç ve kaynak kitapları temin etmeyi de kabul etmiş sayılırlar.

SEÇMELİ HAZIRLIK PROGRAMINA SAHİP FAKÜLTELER (Tüm bölümlerde, İkinci Öğretim dahil)

1. İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
  2. DENİZCİLİK FAKÜLTESİ