Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023

Gösterim: 824

2023-2024 Akademik Yılı Zorunlu Hazırlık Sınıfları Muafiyet Sınavı Hakkında Detaylı Bilgilendirme ve Sınav Yerleri

Zorunlu Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı, iki aşamalı bir sınavdır. Sınavın birinci aşamasında öğrencilerin okuma becerisi ve dili kullanımı; ikinci aşamasında ise dinleme, yazma ve genel İngilizce becerileri ölçülür. Sınavın her bir aşaması 50 puan üzerinden değerlendirilir.

Birinci aşamasından 50 üzerinden en az 30 puan alan öğrenciler ikinci aşamaya girme hakkı kazanır.

Sınavın birinci aşamasından 30 puanın altında not alan öğrenciler, 27 Eylül Çarşamba günü saat 10:00 da yapılacak olan Seviye Tespit Sınavına girmek zorundadır.

Muafiyet sınavından başarılı sayılabilmek için, birinci ve ikinci aşama puanlarının toplamının 100 tam puan üzerinden en az 60 olması gerekir. 60 puan ve üzeri alarak başarılı olan öğrenciler, hazırlık sınıfından muaf olup, bölümlerine geçerler.

Puanları 60’ın altında olan öğrenciler başarısız sayılır ve onlar da 27 Eylül Çarşamba günü saat 10:00 da yapılacak olan Seviye Tespit Sınavına alınırlar. Seviye tespit sınavına girmek zorunludur.

 

26 Eylül 2023 Salı günü Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yapılacak Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı için sınav yerlerinizi ve sınavla ilgili açıklamaları ekteki dosyalarda bulabilirsiniz.