Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2023

Gösterim: 522

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI 2022- 2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BÜTÜNLEME SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları BÜTÜNLEME SINAVI sınav günleri, saati ve sınavın yapılacağı online sistemler ile ilgili bilgileri ekteki dosyadadır.

Bütünleme sınavına girebilecek öğrenci listesi de ekteki dosyadadır, lütfen kontrol ediniz.

Sınav kuralları ile ilgili açıklamayı sınav öncesinde mutlaka okuyunuz.

Sınav iki ayrı oturumdan oluşmaktadır.

  • İlk oturum kelime ve dilbilgisi sorularından oluşmaktadır. 25 adet dilbilgisi sorusu, 25 adet kelime sorusu bulunmaktadır ve her soru 2 puandır, toplamda 100 puandır. İlk oturum, LMS sisteminde yapılır.
  • İkinci oturum okuma, yazma becerilerini ve günlük İngilizce kalıpları kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşmaktadır. 10 adet okuma sorusu bulunmaktadır ve her soru 3 puandır. Yazma becerisi soruları (5 adet çoktan seçmeli her biri 3 puandır ve 1 adet essay yazma 25 puan) 40 puan, günlük İngilizce kalıpları soruları ise 15 adet olmak üzere her soru 2 puan olup toplamda 100 puandır. İkinci oturum, Google formlar üzerinden yapılır. 

Hepinize başarılar dileriz.

 

Zorunlu hazırlık sınıfında, yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olamayan öğrenciler takip eden akademik yılda Eylül ayında yapılacak olan muafiyet sınavına girebilir.

İsteğe bağlı hazırlık sınıfında, yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olamayan öğrenciler takip eden akademik yılda ön lisans, lisans veya lisansüstü eğitimlerine devam ederler.