Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2023

Gösterim: 1067

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI 2022- 2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YILSONU SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları YILSONU SINAVI sınav günleri, saati ve sınavın yapılacağı online sistemler ile ilgili bilgileri ekteki dosyada bulabilirsiniz. Lütfen sınav kuralları ile ilgili açıklamayı sınav öncesinde mutlaka okuyunuz.

Sınav dört ayrı oturumdan oluşmaktadır.

  • İlk oturum kelime ve dilbilgisi sorularından oluşmaktadır. 25 adet dilbilgisi sorusu, 25 adet kelime sorusu bulunmaktadır ve her soru 2 puandır, toplamda 100 puandır. İlk oturum, LMS sisteminde yapılır.
  • İkinci oturum okuma ve yazma becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşmaktadır. 10 adet okuma sorusu bulunmaktadır ve her soru 5 puandır. Yazma becerisi soruları da (10 adet çoktan seçmeli her biri 2 veya 3 puandır ve 1 adet essay yazma) toplamda 100 puandır. İkinci oturum, Google formlar üzerinden yapılır.
  • Üçüncü oturum dinleme becerisini ve günlük İngilizce kalıpları kullanma becerisini ölçmektedir. Dinleme becerisi soruları 12 adet, günlük İngilizce kalıpları soruları ise 8 adet olmak üzere her soru 5 puan olup toplamda 100 puandır. Üçüncü oturum, LMS sisteminde yapılır.
  • Dördüncü oturum konuşma becerisini ölçmek için yapılır. Sınav her öğrenciye bireysel olarak yapılır ve sınavda öğrencinin açık uçlu sorulara cevap vermesi ve görselleri betimlemesi beklenir. Konuşma becerisi toplamda 100 puandır. Dördüncü oturum, LMS sisteminde sanal sınıf olarak yapılır, öğrencilerin kamera açmaları ve öğrenci kimlik belgelerini göstermeleri zorunludur.

 

Hepinize başarılar dileriz.

 

Yılsonu Sınavı Reading& Writing Oturumu için ‘Google formlar’ linkleri daha sonraki bir duyuruda paylaşılacaktır. 

Yılsonu (Final) sınavına devam şartını yerine getiren tüm öğrenciler girebilirler. Devam şartını sağlamamasına rağmen sınava giren öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

*Devam şartını yerine getiremeyen öğrenci listesini ekte bulabilirsiniz.

Final notunun %40’ı ile genel başarı notunun (yıl içi sınavlar) %60’ı toplanır. Sonuç 60 veya üzerinde ise başarılı olursunuz.

*Yılsonu sınavına katılmayan öğrencilere mazeret sınavı hakkı verilmez.  

Zorunlu hazırlık sınıfında, yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olamayan öğrenciler takip eden akademik yılda Eylül ayında yapılacak olan muafiyet sınavına girebilir.

İsteğe bağlı hazırlık sınıfında, yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olamayan öğrenciler takip eden akademik yılda ön lisans, lisans veya lisansüstü eğitimlerine devam ederler.