Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1495

Hocalı Katliamı Anma Programı Düzenlendi

Üniversitemizde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında gerçekleşen katliamda hayatını kaybedenler için bir anma programı düzenlendi.

Türk Tarih Topluluğu tarafından Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunması ile başladı. Programda ilk olarak topluluk başkanı Kemal Hasan Soy açılış konuşması yaptı. Hocalı katliamının tanıklarının yer aldığı videonun izlenmesinin ardından öğrencilerimizden Murat Dirican büyük beğeni toplayan "Şuanda"da adlı şiiri okudu.

Ardından Azerbaycan halk hareketinde kadın liderlerden birisi olan Prof. Dr. Hanım Haliova Hocalı Katliamı ile ilgili yürek burkan bilgiler paylaştı. Yaşadıkları zor günlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kendilerine güç verdiğini belirten Haliova, “Mustafa Kemal Atatürk olmasıydı Sovyetlerde yaşayan biz Türkler Türk olduğumuzu bilemezdik. Bizim Türk olduğumuzu söylememiz yasaktı ama Türkiye Cumhuriyeti bize güç veriyordu. Bize sizler bilmeden güç veriyordunuz. Bugün nerde sıkıntı yaşayan Türk milleti varsa sizden yardım bekliyor ve sizler onlara da güç veriyorsunuz” dedi.

Yaklaşık bir saat süren program Prof. Dr. Hanım Haliova'ya verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.