Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2022

Gösterim: 635

Mütercim-Tercümanlık Bölümü Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimizden Doğaçlama Skeç

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunda Mesleki Gelişim, Kariyer ve Etkinlik Koordinatörü Öğr.Gör. Yalkın YALINIZ tarafından “Real Life Imitations” adlı bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik kapsamında Mütercim-Tercümanlık Bölümü Hazırlık Sınıfı öğrencileri doğaçlama skeçler yaptılar.

Bir “Role Playing Game” olan “Real Life Imitations” isimli bu etkinliğimizde, yabancı dil eğitiminde yaşadığımız en büyük eksiklik olan pratik konuşma becerisini geliştirmek hedeflenmekteydi. Sınıf dışında tüm sosyal yaşamın Türkçe olması, öğrencilerimizin derslerde öğrendiklerini pratiğe geçirmeleri konusundaki en önemli engeldir. Bu nedenledir ki etrafımızdaki hemen hemen herkes uzun süre İngilizce eğitimi almış olmasına rağmen, günlük hayatında İngilizce konuşma becerisini geliştirememekte ve bu da ciddi bir soruna yol açmaktadır. Bu durumun üstesinden gelmek amacıyla ilk önce teneffüslerde sınıf içerisinde, sonrasında ise yemekhane ve okul binası içerisinde de sadece İngilizce konuşulmasını şart koştuk. 5 haftadır bu koşulların oluşması için azami gayret gösterildi ve öğrenciler motive edildi. Bu sayede öğrencilerin bu etkinliğe kendiliğinden, doğal bir şekilde hazırlanması sağlandı.

Etkinliğin başında, etkinlik koordinatörü tarafından İngilizce olarak kısa bir giriş konuşması yapıldı. Etkinlik sırasında hocanın elindeki sınıf listesinden öğrenciler rastgele olarak sırayla ikişerli partner olarak sahneye davet edildi ve bu öğrencilere yine tamamen rastgele, doğaçlama olarak roller verilip, günlük hayattan sahneler canlandırmaları istendi. Amaç daha önceden bilgilendirilmedikleri, çalışmadıkları bu sahne ve rolleri İngilizce diyaloglar geliştirerek o anda yaratıcılıklarını da kullanarak kendilerini ve düşüncelerini ifade edebilmelerini sağlamaktı.

Bu etkinlikte öğrencilerin İngilizce iletişim kurma korkularının ve endişelerinin de bertaraf edilmesine katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Etkinliğin en güzel taraflarından biri de içeriği nedeniyle tüm seviyelerdeki hazırlık öğrencilerinin seyirci olarak katılımına olanak sağlıyor olmasıydı.

Mesleki Gelişim, Kariyer ve Etkinlik Koordinatörü Öğr.Gör. Yalkın YALINIZ’a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.


Fotoğraflar