Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2024

Gösterim: 149

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Alt Çalışma Grubu tarafından “Sınıf İçi İyi Uygulama Örnekleri – I" Semineri düzenlendi.

Yüksekokulumuzun paydaşı olduğu Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) alt çalışma grubu tarafından “Yabancı Dil Sınıfıma Teknolojiyi Neden Entegre Etmeliyim?” konulu Sınıf İçi İyi Uygulama Örnekleri – I Etkinliği 7 Mart Perşembe günü saat 14:30’da-16:00 arası çevrimiçi olarak düzenlendi. BANÜ Yabancı Diller Yüksekokulu akademik personelimiz bu etkinliğe katılım gösterdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Göçerler moderatör olarak Öğr. Gör. Güray Karaduman ise konuşmacı olarak katkı sağlamıştır. Seminerin açılış konuşmasını moderatör Doç. Dr. Harun Göçerler gerçekleştirdi. Göçerler konuşmasında çağımızda teknoloji, yapay zekâ ve medya uygulamalarının yabancı dil öğretiminde son yıllarda oldukça fazla kullanılmaya başlandığını ve bu alandaki birçok çalışmanın olduğunu ifade etti. Bu seminerinde bilgi ve deneyim paylaşımı için önemli olacağını vurguladı.

Seminerin konuşmacısı Ögr. Gör. Güray Karaduman, gerçekleştirdiği sunum ile katılımcılara teknolojiyi sınıf içine nasıl entegre edebileceklerine dair çok sayıda uygulamama örnekleri göstererek anlattı.  Yabancı dil öğretiminde yapay zekâ ve teknolojinin kullanımının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Bireysel bazda kaldığında istenilen sonucu veremeyebileceğini ve sitemin içine entegrasyonun sağlanmasının önemini vurguladı.

Seminerin sonunda TÜB alt çalışma grubu olarak Yabancı dil eğitimi ile ilgili ortak kitap yazama önerisinde bulunda. Katılımcılardan çok sayıda konu önerileri geldi.

Seminer teşekkür konuşmalarıyla son buldu.


Fotoğraflar