Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1173

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi mesajı:

Millet olarak büyük fedakârlık ve azim gösterilerek kazandığımız bir mücadelenin ve zaferin 102. yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 7’den 70’e tüm vatandaşların ortak mücadelesi ile kazanılan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin vatanı için aşamayacağı hiçbir engelin olmadığını ortaya koyan en şanlı örneklerden biridir. Çanakkale Savaşı ayrıca vatan coğrafyasında yaşayan farklı kültürlerin, bu ülke için en zor zamanda nasıl bir araya gelebildiğini göstermiş, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur.

Yaşanmakta olan tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen insanımız bu güzel vatan için adeta tek vücut olmuş, destansı bir mücadele ortaya koyarak 18 Mart Çanakkale Zaferi olarak tarih yazmıştır. Bugün ise bizlerin görevi, uğruna yüzbinlerce insanın şehit olduğu ve bize emanet olan bu güzel vatanı, o günkü ruh ve anlayışla korumaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Rektör


Fotoğraflar